Как се снимат черни дрехи?

снимки на черни дрехи
В този случай е използван дълбок 28см рефлектор.

Белите и черни дрехи се снимат най трудно. Защо тези снимки на дрехи изглеждат като бели или черни петна? С този проблем се сблъсква всеки, който се захваща със снимки на продукти и дрехи за онлайн магазини и каталози и в рекламната фотография.

За да изкараме детайлна снимка в този случай използваме специални модификатори на светлина, с които получаваме силно насочена светлина. По този начин се получава много голям контраст, микро контраст и детайлност на снимката. Разбира се всяко нещо си има и цена – получават много остри сенки с които много трябва да се внимава, особено по отношение на позата на модела. Всяка грешка в определянето не експозицията ще е фатална и ще развали снимката. Но модната фотография е фотография на границите на възможностите на фотографската техника и визия. Точно снимането на ръба на възможностите прави снимката въздействаща и запомняща се.

Много колеги се страхуват от сенките. За мен сянката е част от снимката, тя прави модела на снимката да изглежда жив, създава усещане за обем. Разбира се всичко трябва е премерено добре.

f | Сподели с приятели