Защо инвестицията в продуктова фотография ще помогне на бизнеса ви

Във виртуалния свят, в който развивате своя бизнес, снимките са тези, които продават.

продуктова фотография

Да прибегнете до услугите на професионален продуктов фотограф означава да инвестирате в себе си и в качеството, което ще получите. А само една добра инвестиция би могла да доведе до съответната печалба.

Мнозина решават да спестят от разходите си за продуктова фотография, надявайки се, че и аматьорските снимки, заснети с непрофесионална техника, ще доведат до добър резултат. Но компромисът с качеството не е добра стратегия за привличане на клиенти. Непрофесионалните фотографии не въздействат. Те не са живи и завладяващи, липсва им детайлност и дълбочина, често дори са безлични и видимо некачествени. Следователно те не изпълняват функцията си – да привличат нови клиенти.

Повечето хора вярват, че продуктът им е добър и ще бъде лесно продавам, независимо от снимките. Това е погрешно схващане. Във виртуалния свят, посредством който общувате с вашите клиенти, единствено снимките пресъздават реалността, която предлагате. Ако те са некачествени, това и ще видят вашите потенциални клиенти – че предлагате некачествен продукт. Защото те не открояват детайлите на продукта, неговото съвършенство дори, нито живите му цветове, а само едно бледо подобие на това, което е в действителност.

В продуктовата фотография се използва професионална техника със сменяема висококачествена оптика, големи сензори, която придава различна визия на кадрите. Продуктовите фотографи могат дотолкова например да приближат обекта на снимане, че най-дребните детайли да заемат цялата снимка. Освен това професионалистите контролират фокуса на изображението. Той може да попадне изцяло върху обекта, а пространството около него да остане размито – така се акцентира на продукта.

Качествената и внимателно подбрана светлина прави магията в една снимка – тя създава усещането за обем и визия.
Даже в простата примерна снимка на бъркалка в началото на статията е впрегната огромно количество техника за заснемането ѝ.
Техниките са безброй. Но само професионалистите ги владеят.

Още малко размишления по темата може да прочетете и в тази наша статия.

Фотографията е професия, която се усвоява с години. Ето защо не бива да се подценява. А ако след всичко казано сте се убедили, че качествените снимки са способни да увеличат вашите продажби, може да се доверите на фотостудио PhotostudioBStyle. Студиото предлага всякакви фотографски услуги и приема поръчки за заснемане на продукти от цяла България.

f | Сподели с приятели