Моментално индексиране на сайт в гугъл

Много от потребителите изобщо не знаят как работи Гугъл. Но всеки, който се занимава с онлайн бизнес и трябва да има ясна представа за това как работят търсачките. Всяко страница, която качите в интернет се обхожда от търсачките и съдържанието и се записва в т.н. „индекс“ . Иначе казано страницата се индексира. Това може да стане и веднага…….може и след месец. Всичко зависи от алгоритмите на търсачката, от авторитета на сайта Ви и от много други неща.  Получава се така, че търсачките оценяват не текущото съдържание на сайта ви, а това което се намира в индекса – а то може вече да не е актуално.

GWT
Инструменти за уеб администратор – извличане като Гугъл

Ще ви покажа един сравнително стар, но сега вече работещ перфектно и светкавично бързо инструмент на Инструменти за уеб администратори – google webmaster tools(GWT, който сега се нарича Search Console) – това е Извличане като Google – намира се в Обхождане„.
Добавете адреса на страницата и натиснете  Извличане
След това натиснете бутона Изпращане до индекса. Най-вероятно ще ви поиска проверка тип „Не съм робот“.

Изчакайте няколко минути и проверете дали страницата е влязла в индекса. Най лесно става като напишете в Гугъл site:моятсайт.ком заглавието на страницата
За конкретния пример ето така :
site:bstyle.bg Дамски бикини с ластична дантела от еластична памучна материя

Инструмента е особено полезен не само за индексиране на ново съдържание но и за корекции на старо, особено ако не са правилно извлечени от търсачката заглавията на страниците, описанията и снипетите.  А при електронните магазини при еднотипни артикули и рядко променящи се описания търсачките рядко влизат. Ако сте бързали да вкарате продуктите не сте обърнали достатъчно внимание на описанията. При оскъдно описание Гугъл сам решава какво да сложи в снипета, много често неадекватно и даже да сте класирали дума на челни позиции клиентите няма да кликнат върху вашия сайт. Даже и да промените описанията после снипетите си остават старите за много дълго време. Затова е необходимо ръчно да вкарваме съдържание в индекса.

Още за нещата, които трябва да направите в началото при пускане на един онлайн магазин може да прочетете в тази наша статия.

С инструмента не бива да се прекалява, понякога сам си решава да не индексира страници особено за вече индексирани страници може да изчакате повече време.

Само да поясня снипет от англ. snippet означава отрязък – това е резултата от търсенето който е в черен шрифт – той се взема най-често от описанието на страницата -т.н. дескрипшън таг – description, но няма никаква гаранция за това, ако информацията не е пълна или полезна според Гугъл.

f | Сподели с приятели